TopRecepty.cz

Mini trdelníky


Mini trdelníky

Suroviny

Těsto:
170-180 g vody
2 žloutky
2 lžíce rumu
2 lžíce oleje
70 g změklého sádla
1 špetka soli
1 vanilkový cukr
60 g cukru
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
10-12 g čerstvého droždí

Na potření a posyp před pečením:
2 bílky
sekané ořechy
sekané mandle
skořice
krystalový cukr

Postup

Pomocí domácí pekárny: Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo robotem: Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.Potom k němu přidáme zbytek surovin, uhněteme a dobře propracujeme těsto, které necháme zakryté v míse cca hodinu kynout.Hotové, vykynuté těsto vytáhneme na stůl, lehce propracujeme a rozdělíme na 20-22 kousků.Z každého kousku vyválíme tenký pramen, který natočíme na kovovou formu na klasickou trubičku tak, že oba konce zastrčíme pod krajní ovin těsta, aby se při kynutí trdelníčky nerozmotávaly.Trubičky není třeba ničím potírat; těsto je mastné a upečené trdelníčky z něj velmi dobře sjedou dolů.Oba bílky v hlubokém talíři lehce našleháme (napěníme), navinuté trdelníčky v nich ze všech stran namočíme.Hned poté je oválíme v „sypáních“ – buď v sekaných oříšcích nebo sekaných mandlích či v cukru smíchaném se skořicí. Takto upravené uložíme trdelníčky kynout na plech s pečicím papírem.Troubu vyhřejeme na 200 °C.Po vykynutí (cca 25-35 minut) je vložíme upéct do dobře vyhřáté trouby (200 °C / 12-15 minut).Nepečeme je na kůrku nebo barvu, proto upečení kontrolujeme a trdelníčky z trouby musíme vytáhnout včas. Ty příliš dlouho pečené budou sušší a pak i tužší.

Poznámka

Tento a další recepty najdete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

autor Autor: cathleen (Iva Trhoňová)
Datum vložení Datum vložení: 13.11.2021 18:20

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz