400 ml smetany
50 ml sirupu z bezových květů
1,5 plátu želatiny
20 g cukru
1 lžíce vanilkového cukru
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
šťáva z 1/2 citronu
1 špetka soli
Želatinu necháme změknout v chladné vodě.Smetanu, cukr a bezový sirup přivedeme v hrnci k varu. Přidáme vymačkanou želatinu, sůl, vanilkový cukr, citron a lehce opět provaříme.Hmotu necháme trochu vychladnout, poté nalejeme do malých formiček a odstavíme zhruba na 2 hodiny do lednice.Po vychlazení můžeme začít servírovat.
Jihotyrolské hospodyně z květů bezu rády připravují nejrůznější pokrmy, mezi které patří i bezová panna cotta. Pokud jste milovníci sladkého, jistě oceníte tento svěží dezert.
![]() |
Autor: Jihotyrolska_kucharka |
![]() |
Datum vložení: 27.05.2022 10:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady