TopRecepty.cz

Dortíky z listového těsta s čokoládovým krémem


Dortíky z listového těsta s čokoládovým krémem

Suroviny

275 g rozváleného listového těsta (1 balení)
1 malé vejce
125 g tvarohu ve vaničce
70 g másla pokojové teploty
1 lžíce pudinku bez vaření
4 lžíce rozpuštěné čokolády
12 lžiček džemu (podle chuti)
rum (podle chuti)
vanilka (podle chuti)

Postup

Zapneme troubu na 200 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Listové těsto rozvineme, přeložíme svisle napůl, lehce přitiskneme a vykrájíme z něj kolečka
o průměru 5,5-6 cm.Kolečka poklademe na připravený plech a vrch pomažeme rozkvedlaným vejcem.Vložíme do trouby a pečeme cca 8-10 minut dozlatova. Po upečení necháme zcela vychladnout a poté v místě spoje vrstev těsta opatrně rozřízneme. Všechny díly poklademe na pracovní plochu.Mezitím rozpustíme čokoládu s kouskem másla.Do šlehací mísy dáme tvaroh, máslo, pudink bez vaření a ručním šlehačem vyšleháme krém.
Můžeme dochutit rumem nebo vanilkou a část potřebnou na závěrečné zdobení (cca 4 plné lžíce) dáme do zdobícího sáčku s řezanou špičkou.Spodní díly koleček potřeme po hladké straně čokoládou, necháme ztuhnout a zbylou čokoládu zašleháme do bílého krému. Na obrácené vršky upečených koleček dáme doprostřed lžičku džemu dle chuti (višeň, rybíz, jahoda ap.). Okolo nastříkáme krém pomocí sáčku s hladkou špičkou.Na takto připravené díly zlehka přitiskneme díly potřené čokoládou a dozdobíme bílým krémem. Dozdobíme podle chuti a fantazie, čokoládou, lístkem máty nebo ovocem.

Poznámka

Z výkrojků těsta, která zbydou po vykrojení potřebných koleček můžeme připravit slané chuťovky. Naskládáme je na plech ke kolečkům, potřeme také vajíčkem a libovolně posypeme - hrubozrnnou solí, mákem, sezame, kmínem. Vzniknou různé tvary, viz fotka.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 10.03.2024 08:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz