200 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
100 g kataifi těsta
50 g másla
Pistáciový krém:
100 g 100% pistáciového másla
50 g kokosového oleje
20 g Tahini pasty
10 g sušeného mléka
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Lžičkou vytvoříme drobné cákance na dně formy.Zbytek bílé čokolády rozmícháme s rozpuštěným kokosovým olejem, ideálně variantu bez vůně.Přidáme k pistáciovému máslu včetně Tahini a mléka. Důkladně rozmícháme do hladké krémové konzistence.Ve vodní lázni tentokrát rozpustíme hořkou čokoládu. Větší část nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice.Řecké těsto Kataifi nakrájíme nadrobno a opražíme na másle dozlatova. Poté ihned smícháme s připraveným pistáciovým krémem a rozprostřeme do formy.Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem hořké čokolády, uhladíme a dáme na 30 minut do lednice.Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Z uvedeného množství připravíte 1 tabulku čokolády o hmotnosti cca 600 g. Použila jsem silikonovou formu o rozměrech 25x13 cm.
Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/
![]() |
Autor: MiskaKulicka (Míša) |
![]() |
Datum vložení: 26.11.2024 22:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady