500 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru
Griliáš:
150 g neloupaných mandlí
100 g cukru krupice
Dohotovení:
250 g mascarpone
2 lžíce karamelu
karamelové sušenky na ozdobu
Dvě třetiny mléka přivedeme k varu. Ve zbytku rozmícháme vanilkový pudink s cukrem a za stálého míchání vlijeme do vroucího mléka.Necháme přejít varem a hotový pudink nalijeme do 4 misek nebo pohárků. Pudink necháme vychladnout a zatím připravíme mandlový griliáš.Mandle rozložíme na plech a pečeme asi 15 minut při 180 °C. Do kastrůlku dáme cukr a 2 lžíce vody a za občasného míchání přivedeme k varu. Vmícháme mandle a necháme asi 10 minut vařit. Pak mandle přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ztuhnout a vychladnout.Směs nalámeme a v robotu rozmixujeme na griliáš. Částí posypeme vychladlý pudink.Mascarpone promícháme s karamelem a naneseme na pudink s griliášem. Nakonec hojně posypeme zbylým griliášem a dozdobíme sušenkami. Před podáváním necháme vychladit.
![]() |
Autor: poslirecept |
![]() |
Datum vložení: 24.12.2024 12:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady