100 g listového těsta
150 g různého čerstvého ovoce
200 g tvarohu (z vaničky)
20 g pudinku bez vaření
cukr moučka (podle chuti)
vejce na potření
marcipán
gelové barvy
Těsto vyválíme na sílu 4 mm a vykrojíme z něj 4 větší srdíčka, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme při teplotě 180 °C dozlatova.Do tvarohu přidáme pudinkový prášek, osladíme podle chuti a vyšleháme.Vychladlá srdíčka vodorovně rozkrojíme, na spodní část dáme krém, nakrájené ovoce, opět krém a lehce přiklopíme odříznutou částí.Srdíčka pocukrujeme, dáme kapičku krému, na kterou přitiskneme marcipánovou kytičku, kterou jsme vyrobili z marcipánu a ozdobili barvami podle fantazie.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 26.01.2025 17:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady