200 g bílé čokolády
30-40 g Pişmaniye (vanilka, granátové jablko)
2 lžíce lyofylizovaných malin
růžové barvivo do čokolády (Colour Mill)
Pistáciový krém:
100 g 100% pistáciového másla
50 g bílé čokolády
10 g sušeného mléka
Ve vodní lázni rozpustíme 2/3 bílé čokolády. Sundáme z plotny a vmícháme zbylou třetinu. Jakmile je čokoláda zcela rozpuštěná, na dně formy lžičkou vytvoříme drobné cákance.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice.Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem.Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády.Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Pişmaniye je turecká cukrovinka vyrobená smícháním mouky opražené na másle s cukrem a následným tvarováním do jemných vláken. Někdy se zdobí mletými pistáciovými oříšky. Chuťově bych ji přirovnala k cukrové vatě. V kamenných prodejnách je jen velmi málo, spíše je dostupná na eshopech.
Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/
![]() |
Autor: MiskaKulicka (Míša) |
![]() |
Datum vložení: 08.04.2025 09:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady