Piškot:
4 vejce
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krystal
1 lžíce kakaa
1/2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
2 lžíce polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 vanilkový cukr
Ostatní:
600 g švestek
50 g hořké čokolády
3 balíčky skořicového cukru
Dále:
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Troubu zapneme na 170 °C.Formu (22x32 cm) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Na dno formy položíme vedle sebe půlky švestek řeznou stranou dolů a posypeme skořicovým cukrem.Piškotové těsto: Šleháme vejce a cukr, během šlehání přidáme 4 lžíce horké vody a vyšleháme do zhoustnutí. Do těsta ručně vmícháme mouku s práškem do pečiva.Polovinu těsta nalijeme na švestky, do zbytku těsta zamícháme kakao a nalijeme ho na bílé těsto.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 35 minut.Po vychladnutí koláč otočíme, aby piškot tvořil spodní vrstvu.Krém: 3/4 mléka a vanilkový cukr zahříváme k varu a za stálého mícháni přilijeme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem a moukou. Vše povaříme do zhoustnutí a necháme prochladnout.Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a za stálého šlehání postupně přidáváme prochladlou pudinkovou kaši.Krém natřeme na švestkovou vrstvu a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Suroviny na krém musí mít stejnou pokojovou teplotu.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 07.04.2025 19:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady