400 g listového těsta
1 kg menších cuket
1 lžička kyseliny citronové
6 lžic ovesných vloček
1 vanilkový pudink
2 hrsti hrozinek
Dle chuti:
cukr krystal
cukr vanilka
skořice
Dále:
1 vejce na potření
Cukety oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme kyselinu citronovou a necháme marinovat 2 hodiny. Cuketa bude nakyslá a pustí tekutinu (část ji odebereme).Cuketu dle chuti osladíme, přidáme vanilku, skořici, hrozinky, podusíme do poloměkka. Přisypeme za stálého míchání pudinkový prášek, povaříme a necháme prochladnout.Včas vyhřejeme troubu na 190 °C.Těsto rozdělíme na 3 díly, každý rozválíme na obdélník.Posypeme ovesnými vločkami, potřeme cuketovým pudinkem.Stočíme, potřeme prošlehaným vejcemVložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 190 °C asi 20 minut do růžova.
Chuťově od jablečného štrůdlu téměř k nepoznání, až na barvu náplně.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 07.04.2025 20:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady