Těsto:
500 g hladké mouky
100 g másla
100 g cukru krystal
40 g čerstvého droždí
3 žloutek
200-250 ml mléka
1 špetka soli
1 špetka citronové kůry
Dále:
400 g měkkého tvarohu
2 lžíce pudinkového prášku
5 nektarinek
1 vejce na potření
cukr moučka (dle chuti)
mletá skořice (dle chuti)
Drobenka:
50 g másla
50 g moučkového cukru
100 g hrubé mouky
mletá skořice (dle chuti)
Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžíci mouky a lžičku cukru, 50 ml vlažného mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek, zhruba 10-15 minut.Do mísy prosejeme mouku. Přidáme kvásek máslo, cukr, žloutky, sůl, citronovou kůru, podle potřeby mléko a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme hodinu kynout.Všechny suroviny na drobenku zpracujeme prsty nebo vidličkou na sypkou hmotu.Připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh, pudink, cukr a mletou skořici promícháme.Z těsta ukrajujeme malé kousky, které prsty vytvarujeme na placičky a na středu uděláme skleničkou prohlubeň.Přeneseme na připravený plech, okraje potřeme vejcem a střed vyplníme tvarohem, položíme plátky nektarinky a posypeme drobenkou. Necháme ještě 10 minut kynout.Poté vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 25 minut dozlatova.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 27.04.2025 19:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady