4 stonky rebarbory
4 lžíce cukru
3 lžíce vody
500 g bílého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání 33%
1 lžička citronové kůry
kompotované kousky rebarbory (dle chuti)
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky o velikosti zhruba 1 cm a dáme, spolu s cukrem a 3 lžícemi vody, rozvařit do hrnce. Po uvaření necháme vychladnout.Do nádoby dáme rozvařenou rebarboru, kůru, jogurt, smetanu a kdo chce, kompotované kousky rebarbory bez šťávy.Necháme 40 minut prošlehávat ve zmrzlinovači, poté přendáme do připravené dózy s víkem a, pokud je třeba, ještě domrazíme.
Zmrzlinu můžeme připravit i bez zmrzlinovače, stačí zamrazit ve vaničce.
![]() |
Autor: Martina68 (Martina) |
![]() |
Datum vložení: 28.04.2025 13:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady