2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1,5 hrnku krupicového cukru
1 balíček kypřicího prášku
3 lžíce kakaa holandského typu
2 hrnky mléka
2 vejce
1/2 hrnku rozpuštěného másla (nebo oleje)
2 lžíce perníkového koření
1/2 skleničky rybízového džeme
4 tyčinky ledové kaštany (na polevu)
Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.Do mísy prosejeme obě dvě mouky, přidáme kypřicí prášek, kakao, cukr, koření a promícháme.Přidáme mléko, vejce a máslo (nebo olej). Šlehačem rozmícháme a vlijeme na plech. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku a po vytažení musí být suchá.Po upečení necháme perník vychladnout. Poté jej podélně rozpůlíme, natřeme džemem a opět spojíme dohromady.Tyčinky ledových kaštanů nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Připravenou polevou polijeme perník.
![]() |
Autor: amanzes |
![]() |
Datum vložení: 30.04.2025 17:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady