200 g kešú ořechů
100 g sušených datlí
140 g ořechů (nebo mandlí)
1 lžíce raw kakaa
2 lžíce matcha
70 g kokosového oleje
150 g kokosového krému
med nebo sirup z agáve (dle chuti)
Kešú přes noc namočíme. Druhý den vyložíme mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečicím papírem. Datle zalijeme vařící vodou. Po 10 minutách je scedíme, necháme okapat a přesypeme do robotu. Přidáme kakao, ořechy a zpracujeme do kompaktní hmoty.Hmotu rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do mrazničky. Scezené kešú přesuneme do robotu a rozmixujeme na kaši.Přidáme zbylé ingredience a necháme důkladně promíchat. Vzniklou směs nalijeme na korpus a vložíme do mrazničky.Po 2 hodinách dezert vyndáme, nakrájíme na tyčinky, vrátíme zpět a necháme důkladně ztuhnout. Tato zdravá svačinka vydrží v mrazničce i několik týdnů.
![]() |
Autor: poslirecept |
![]() |
Datum vložení: 01.05.2025 16:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady