Těsto:
5 vejce
250 g cukru moučka
100 ml oleje
100 ml vody
250 g hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
Dále:
400 g ostružin
2 sáčky vanilkového pudinku v prášku
700 ml mléka
cukr moučka (podle chuti)
400 g zakysané smetany
1 sáček vanilkového cukru
skořice na posypání
Začneme přípravou krému. Zakysané smetany smícháme s vanilkovým cukrem a dosladíme podle chuti cukrem moučkovým. Dáme do chladu.Dále uvaříme pudink dle návodu, z 700 ml mléka a cukru podle chuti. Odstavíme a přikryjeme potravinářskou fólií, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.Na těsto utřeme vejce s cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, vodu a na konec mouku s kypřicím práškem do pečiva.Těsto nalijeme na velký plech s vyšším okrajem vyložený papírem na pečení. Po celé ploše těsta uděláme hromádky z uvařeného pudinku a na každou položíme ostružinu. Upečeme při teplotě 180 °C po dobu 30 minut, dozlatova.Po upečení, ještě teplé, potřeme oslazenou zakysanou smetanou a posypeme skořicí.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 01.05.2025 06:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady