750 g mascarpone
400 ml smetany ke šlehání (min. 33 %)
400 g Lotus pomazánky
220 g Lotus sušenek
100 g másla
80 g krupicového cukru
60 g hořké čokolády
vanilkový cukr (1 balíček)
šlehačka + Lotus sušenky na ozdobu
Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem.Směs natlačíme na dno dortové formy a vložíme ji na chvíli do lednice, aby základ ztuhl.Mezitím vyšleháme smetanu s mascarpone, krupicovým a vanilkovým cukrem do hladkého krému. Hotový krém rovnoměrně rozdělíme do 3 misek. Do jedné části vmícháme 1/3 rozpuštěné Lotus pomazánky. Do druhé části vmícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu. Třetí část krému necháme bílou.Na sušenkový základ postupně navrstvíme jednotlivé krémy: nejprve čokoládový, poté bílý a nakonec krém s Lotus pomazánkou.Dort necháme minimálně 2 hodiny chladit v lednici (ideálně přes noc). Před podáváním navrch nalijeme zbytek rozpuštěné Lotus pomazánky a ozdobíme šlehačkou a sušenkami.
Forma o průměru 20 cm
![]() |
Autor: toprecepty.cz |
![]() |
Datum vložení: 01.05.2025 16:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady