Těsto:
250 g hladké mouky
125 ml oleje
150 g třtinového cukru
300 g mrkve (jemně nastrouhané)
2 vejce
1 hrst čokoládových čoček
1 hrst rozinek
1 hrst mandlových lupínků
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžíce citronové šťávy
1 špetka soli
Dále:
50 g bílé čokolády
ztužený tuk (dle potřeby)
2 lžíce drti mrazem sušených malin
Remosku vyložíme pečicím papírem. Mouku promícháme s jedlou sodou a prosejeme.V míse prošleháme vejce, cukr, olej, skořici, perníkové koření, sůl, citronovou šťávu a kůru. Přidáme mouku s jedlou sodou a zamícháme. Na konec přidáme mrkev, čokoládové čočky, rozinky, trochu pomačkané mandlové lupínky a opatrně promícháme.Nalijeme do remosky a pečeme asi 35 minut. Pokud se peče povrch rychleji, přikryjeme ho ke konci pečícím papírem. Zůstane-li zapíchnutá špejle suchá, je upečeno.Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme ztuženým tukem.Studenou buchtu polijeme na vrchu bílou čokoládou a posypeme malinovou drtí.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 09.05.2025 13:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady