TopRecepty.cz

Čokoládový fondant


Čokoládový fondant

Suroviny

90 g hořké čokolády (alespoň 60%)
90 g másla
3 vejce
90 g cukru
60 g hladké mouky
máslo na vymazání formiček
polohrubá mouka na vysypání formiček

Postup

Čokoládu společně s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni. Vejce vyšleháme šlehačem do pěny, pak postupně po lžících zašleháváme cukr.Teplou čokoládu vlijeme k vejcím a ručně metličkou pomalu promícháme. Mouku proséváme přes sítko a pomalu zapracováváme do směsi.Zapékací formičky o průměru asi 7 cm pečlivě vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Směs nalijeme do formiček asi do 3/4 výšky. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 12 minut.Fondant má být uprostřed tekutý. Po vyjmutí z trouby necháme 2 minuty zchladnout, dáme na talíř a teplý servírujeme, nejlépe s kyselejším ovocem.

autor Autor: poslirecept
Datum vložení Datum vložení: 15.05.2025 16:35

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz