TopRecepty.cz

Oříškový sen - sušenky


Oříškový sen - sušenky

Suroviny

200 g hladké mouky
100 g ovesných vloček
1 lžička Solamylu
1 lžička prášku do pečiva
200 g másla
80 g cukru krupice (možno dát polovinu tmavého)
1 vanilinový cukr
2 vejce
200 g čokolády na vaření
100 g lískových ořechů

Postup

Do jedné misky připravíme odvážené vločky, mouku, Solamyl, prášek do pečiva a promícháme.Do další misky nahrubo nastrouháme čokoládu a oříšky (ty můžeme projet mixérem na drobnější kousky).Změklé máslo dáme do mísy, přisypeme cukry a šlehačem vyšleháme. Poté přidáme do hmoty vždy po jednom vajíčku a promícháme.Pak do hmoty vmícháme suroviny z první misky (mouku,...) a nakonec přidáme čokoládu s oříšky - tady už ovšem vezmeme do ruky vařečku, protože těsto houstne. Kdo má chuť, může přidat špetku skořice nebo strouhané citronové či pomerančové kůry.Připravíme plech s pečicím papírem a na něj klademe kuličky, které tvarujeme pomocí lehce navlhčených rukou (ne mokrých) a nebo děláme pomocí dvou lžiček malé hromádky (dáváme je dál od sebe, jelikož se při pečení ještě trošku "rozlijí"). Prsty uděláme z hromádek kulaté placičky.Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme podle velikosti, až spodní strana začíná růžovět, asi 10 minut.Pak sušenky i s papírem sundáme stranou, (horké jsou křehké) a po mírném vychladnutí přendáme na tác nebo talíř.

Poznámka

Sušenky jsou jemné, krásně křehké a jsou velmi brzy snědeny.
Recept mám z knížky, kterou dostal starší syn k narozeninám (pro mladé kuchaře) a protože teď marodí, moc si přál je ochutnat a já mu přání ráda splnila ;-). V receptu je cukru 200 g, ale mně to přišlo hodně přeslazené a tak jsem dala jen polovinu.

autor Autor: mirca75
Datum vložení Datum vložení: 04.10.2009 09:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz