TopRecepty.cz

Banánovo-broskvový pudinkový řez


Banánovo-broskvový pudinkový řez

Suroviny

4 vejce
200 g moučkového cukru
150 ml oleje
150 ml mléka
140 g polohrubé mouky
140 g hladké mouky
1 malinový pudink
1 prášek do pečiva
špetka soli při šlehání bílků

1 velká plechovka broskví (cca 800 g) - šťávu scedíme a doplníme do 1,5 l vodou nebo broskvovým džusem

Světlý pudink:
2 vanilkové pudinky (používám jen Dr. Oetkera)
750 ml šťávy (z broskví)

Tmavý pudink:
2 čokoládové pudinky (používám Dr. Oetkera)
750 ml šťávy (z broskví)
kousek hořké čokolády

Na dohotovení:
5 menších banánů
šťáva z celého citronu

Postup

Předehřejeme troubu na 180st., scedíme broskve a nakrájíme je na slabé plátky.
Z bílků + špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Žloutky chvíli šleháme s cukrem, přidáme po částech olej a mléko a stále šleháme.
Lehce zamícháme sníh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2/3 těsta vlijeme do plechu vytřeným tukem a vysypaným moukou (pečící papír raději nedávat, špatně se potom piškot krájí…) a do zbytku vmícháme malinový pudink a přidáme na plech. Můžeme špejlí ozdobně promíchat obě těsta.
Poklademe plátky broskví a pečeme asi 30-35 min. na 180st.
Piškot necháme vychladit. Dáme vařit 750ml šťávy na světlý pudink. Mezitím všechny banány vidličkou rozmačkáme a zamícháme šťávu z citrónu a natřeme je na piškot (může být ještě teplý).
Banánovou vrstvu zalijeme uvařeným, ještě horkým světlým pudinkem a dáme řádně vychladit.
Tmavý pudink nevaříme dopředu, musíme počkat, až světlá vrstva ztuhne.
Šťávu potom zahřejeme k varu, necháme v ní nejprve rozpustit čokoládu a potom klasicky uvaříme pudink, který ještě horký nalijeme na ztuhlý světlý pudink.

Poznámka

Vím, že moučník tohoto typu tady určitě je, ale většinou se šlehačkou, nebo zakysanou smetanou. Já jej upravila podle svého gusta.
Kdo máte rádi banány, nešetřete s nimi, piškot krásně provoní, zůstanou světlé, s citron.šťávou a zalité pudinkem neztmavnou.
Chci ještě upozornit pro ty, kteří to neznají, že moučníky s horní pudinkovou vrstvou je nejlépe zbaštit hned ten den, protože druhý den pudinková vrstva ráda praská a ztrácí na chuti a kráse:-)

autor Autor: jahoda
Datum vložení Datum vložení: 30.04.2011 22:24

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz