TopRecepty.cz

Jihočeský kynutý koláč


Jihočeský kynutý koláč

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
60 g krupicového cukru
200 ml mléka
80 g másla
2 žloutky
7 g sušeného droždí nebo 30 g čerstvého
1 špetka soli
1 špetka nastrouhané citronové kůry
1 špetka zázvoru
Drobenka:
7 lžic hrubé mouky
3 lžíce másla
5 lžic moučkového cukru
1 lžíce skořice

libovolné ovoce - čím více tím lépe
vanilkový cukr

Postup

Do pekárny dáme suroviny takto: vlažné mléko, žloutky, rozpuštěné máslo, sůl, cukr, zázvor, citronovou kůru, obě mouky a droždí.Zapneme program na těsto a necháme zpracovávat.Mezitím připravíme ovoce na kousky a promícháme ho s vanilkovým cukrem - slušnou vrstvu a potom uděláme drobenku z mouky, cukru, skořice a másla.Na plech dáme pečící papír, těsto po ukončení programu dáme na plech. Těsto není tuhé, je trochu polotekuté, namáčíme si ruce a dlaněmi těsto roztahujeme do rohů a po celém plechu stejnoměrně, pak ho přikryjeme a necháme ještě 15 minut kynout.Po této době nasypeme připravené ovoce s vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na střední teplotu, asi kolem 20 minut.

Poznámka

Koláč mám z mé kuchařky, je to rodinný recept, už po babičce. Koláč je krásně vlhký, je nadýchaný a moc dobrý! Na ovoci nešetřete, dejte ho co nejvíc!

autor Autor: Bibinka (Janinka)
Datum vložení Datum vložení: 03.09.2011 20:09

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz