TopRecepty.cz

BBB - blesková bramborová buchta pečená na CRISP


BBB - blesková bramborová buchta pečená na CRISP

Suroviny

300 g brambor
120 g hrubé mouky
40 g cukru krupice
30 g Hery
1 špetka soli
3 jablka
skořicový cukr (dle chuti)
rozinky (nemusí být)
50 g čokolády na vaření
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu (nebo kokos)

Postup

Vařené studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme v míse moukou, cukrem a špetkou soli. Vidličkou promícháme, až nám vznikne žmolenka. Pak zakapeme rozehřátou Herou a znovu vidličkou promícháme.Polovinu drobenky rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (můžeme vysypat i kokosem). Na to nahrubo nastrouháme jablka, zasypeme skořicovým cukrem a rozinkami a rozdrobíme zbytek žmolenky.Dáme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme tak dlouho, až povrch mírně zrůžoví. Trvá to asi 15-20 minut.Ihned po vytažení z trouby nahoru nastrouháme kousek čokolády, ta se teplem rozpustí.

Poznámka

Já pekla v mikrovnce na talíři CRIPS 15 minut
Pokud máte hodně sladká jablka, stačí místo cukru dát pouze 1 vanilkový cukr.
Skutečně tam nepatří ani vejce, ani prášek do pečiva.

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 03.04.2012 22:04

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz