TopRecepty.cz

Krtkův dort na plechu


Krtkův dort na plechu

Suroviny

Těsto:
320 g hladké mouky
180 g cukru
3 vejce
3 lžíce kakaa
200 ml oleje
200 ml mléka
1 prášek do pečiva

Stracciatelový krém:
250 g tvarohu
400 ml zakysané smetany
250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr

Vanilkový pudink do krému:
250 ml mléka
1,5 balíčku vanilkového pudinku
4 lžíce cukru

Dále:
4 banány

sádlo a polohrubá mouka

Postup

Nejdříve ze surovin na pudink uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu, a ten necháme vychladnout.Následně připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko.Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe pekáč s ušima) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut.Když je těsto upečené a zchladlé, tak navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky odložíme zatím do misky a jdeme připravit stracciatelový krém.V míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý a hustý pudink (to aby krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr.Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Když je krém hotový, banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno dortu. Na ně pak rozetřeme krém a na povrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. A je hotovo - už jen zbývá vydržet a nechat přes noc ztuhnout v lednici nebo někde v chladu.

Poznámka

Je fakt výborný, určitě zkuste! DOBROU CHUŤ!!!
http://jitulciny-recepty.cz/

autor Autor: jitule (Jitka)
Datum vložení Datum vložení: 11.06.2009 05:37

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz