TopRecepty.cz

Bazalkovo citronové muffiny / cupcaky


Bazalkovo citronové muffiny / cupcaky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
100 g panely (nebo klasického cukru)
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
cca 10 lístků bazalky
citronový cukr
vanilkové aroma (podle chuti)
špetka soli
šťáva z 1/2 citronu
200 ml rostlinného mléka (nebo kravského)
80 g másla
Krém:
100 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
panela (podle chuti)
2-3 kapky citronového aroma

Postup

Nejprve si smíchám suché a v druhé míse mokré ingredience. Lístky bazalky nožem nasekám na drobno a přidám k mokrým ingrediencím a všechno vidličkou prošlehám. Než k mokrým ingrediencím naliji rozpuštěné máslo, nechám ho chvíli vychladnout.Troubu předehřeji na 180 stupňů. Do pečící formy na muffiny si připravím papírové košíčky. Obsahy obou dvou misek smíchám dohromady a směsí plním připravené košíčky. Doporučuji plnit košíčky cca 0,5 cm pod okraj. Muffiny dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 minut.Na krém je spousta možností. Občas smíchám jen lučinu s panelou nebo džemem. Když ale nespěchám, nejraději připravuji krém z ingrediencí vypsaných výše. Ten se mi osvědčil i u labužníků z mého okolí ;-) Množství krému nechám na Vás. Pokud byste chtěli cupcaky s výraznou čepicí krému, určitě přidejte množství jednotlivých ingrediencí. Mnou předepsané množství v tomto receptu je na zdobení viz obrázek, a to na 12 cupcaků.Každopádně na tento krém dle ingrediencí výše vyšlehám šlehačku, kterou potom jemně smíchám s mascarpone, vanilkovým aroma a stévií dle chuti.
Kdo se stévií nemáte ještě zkušenost, tak stévie stačí opravdu velmi málo. Začněte třeba množstvím stévie jen na špičku nože, promíchejte a až po ochutnání případně přidávejte.

Poznámka

K přípravě vláčných muffinů a cupcaků patří pravidla, která jsou jednoduchá a pro přípravu pohodlná. Určitě se nezalekněte nějakých příkazů či směrování... ostatně každé pečení má svá pravidla pro ten nejlepší výsledek. Ze zkušeností mohu říct, že se jejich dodržování opravdu na chuti a vláčnosti výsledných muffinů či cupcaků vyplatí :-)
1) Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Zejména tedy vejce a mléko se snažím vyndat alespoň 30 minut před přípravou z lednice.
2) Ingredience připravujeme ve dvou mísách. Zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience.
3) Nedoporučuje se používat mixér. Těsto by se mělo promíchávat jen lžící nebo vidličkou, případně mokré ingredience lehce prošlehat metlou (ale ani to není opravdu nutné).

Odkaz na panelu, zdravější slazení:
https://www.uncaria.cz/panela-raw-organic-500-g?ut...

autor Autor: Veryyy (Veronika Brnková)
Datum vložení Datum vložení: 30.06.2017 09:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz