TopRecepty.cz

"Měsíční krajina" dort nebo řezy (nejen) z remosky


nahoru
dolu

Suroviny

Korpus:
4 vejce
150 g cukru krupice
4 lžíce oleje
4 lžíce teplé vody
0,5 prášku do pečiva
160 g polohrubé mouky
450 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru krupice
Dále k dohotovení:
500 g zakysané smetany
2 vanilkové cukry
cca 1-1,5 ks skořicového cukru, dle chuti

Postup

Remosku nebo dortovou formu o průměru cca 32 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve uvaříme pudink z mléka, dvou lžic cukru a pudinku dle návodu na obalu. Déle vyšleháme žloutky s cukrem krupicí do pěny. Vmícháme olej s vodou a následně mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.Těsto nalijeme do remosky (formy), ještě horký pudink do těsta nandáme po lžících nebo ho pomalu "cikcak" nalijeme. Remosku uzavřeme a pečeme cca 25 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí. Pokud budeme péct v troubě, před vložením ji budeme mít předehřátou na 170 stupňů a doba pečení bude přibližně stejná.Po upečení necháme korpus s pudinkem zchladnout a mezitím promícháme zakysanou smetanu s vanilkovými cukry.Zakysanou smetanu nalijeme na korpus, kde ji rozetřeme do ďolíčků po pudinku i po těstě. Nakonec vše posypeme skořicovým cukrem (můžeme jen skořicí) a dáme vychladit a proležet alespoň na dvě hodiny (nejlépe přes noc).

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 28.02.2018 08:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2019 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz