Korpus:
4 vejce
150 g cukru krupice
4 lžíce oleje
4 lžíce teplé vody
0,5 prášku do pečiva
160 g polohrubé mouky
450 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru krupice
Dále k dohotovení:
500 g zakysané smetany
2 vanilkové cukry
cca 1-1,5 ks skořicového cukru, dle chuti
Remosku nebo dortovou formu o průměru cca 32 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve uvaříme pudink z mléka, dvou lžic cukru a pudinku dle návodu na obalu. Déle vyšleháme žloutky s cukrem krupicí do pěny. Vmícháme olej s vodou a následně mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.Těsto nalijeme do remosky (formy), ještě horký pudink do těsta nandáme po lžících nebo ho pomalu "cikcak" nalijeme. Remosku uzavřeme a pečeme cca 25 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí. Pokud budeme péct v troubě, před vložením ji budeme mít předehřátou na 170 stupňů a doba pečení bude přibližně stejná.Po upečení necháme korpus s pudinkem zchladnout a mezitím promícháme zakysanou smetanu s vanilkovými cukry.Zakysanou smetanu nalijeme na korpus, kde ji rozetřeme do ďolíčků po pudinku i po těstě. Nakonec vše posypeme skořicovým cukrem (můžeme jen skořicí) a dáme vychladit a proležet alespoň na dvě hodiny (nejlépe přes noc).
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 28.02.2018 08:55 |
Americká buchta s jablky | |
Cuketový perník | |
Čokoládovo-banánové muffiny | |
Švestkový koláč | |
Afrika řezy | |
Andělsky nadýchaný perník | |
Bábovka Ing. Petr | |
Bábovka s tvarohem | |
Bábovka ze šlehačky | |
Bílkový chlebíček |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz