TopRecepty.cz

Bavorský jablečný štrúdl


Bavorský jablečný štrúdl
nahoru
Bavorský jablečný štrúdl Bavorský jablečný štrúdl Bavorský jablečný štrúdl Bavorský jablečný štrúdl Bavorský jablečný štrúdl Bavorský jablečný štrúdl
dolu

Suroviny

275 g hladké mouky
1/2 čajové lžičky soli
1vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce octa
100 ml vlažné vody

Náplň:
8-10 uvařených jablek
3 lžíce cukru
4 lžíce nadrcených piškotů
1 vanilkový cukr
skořice
50 g másla
1 zakysaná smetana 15 %
rozinky
mandle
vlašské ořechy

mléko na potírání

Postup

Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a necháme odpočinout.Uvařená jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pomoučněné utěrce si vyválíme tenké těsto, které ještě prsty vytáhneme. Těsto nejdříve potřeme rozpuštěným máslem, pak ho potřeme zakysanou smetanou a poklademe kostičkami jablek, které jsme smíchali s piškotovými drobečky. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, ořechy, mandlemi a rozinkami a cukrem.Pevně srolujeme, dáme na pečící papír potřený máslem. Štrúdl potřeme mlékem třikrát během pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40-50 minut dozlatova.

autor Autor: Jaromira18 (Jaromíra Pilcová)
Datum vložení Datum vložení: 12.01.2020 20:27

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2020 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz