TopRecepty.cz

Jahody s cukrem zašlehané do pudinku


Jahody s cukrem zašlehané do pudinku

Suroviny

270 ml smetany ke šlehání (33%)
1 vanilkový pudink bez vaření
350 g jahod
2 lžíce moučkového cukru (dle sladkosti jahod)
Na přízdobu:
zakysaná smetana (18%)
plátky jahod

Postup

Jahody odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky.Do vyšší nádoby nalijeme studenou smetanu ke šlehání. Do smetany pomalu přisypáváme obsah sáčku s pudinkem a elektrickým ručním šlehačem šleháme 3 minuty při nejvyšších otáčkách.Do druhé vyšší nádoby dáme jahody. Přidáme cukr, šťouchadlem na brambory jahody mírně rozšťoucháme a poté je přendáme k pudinku.Vše ještě minutu na malých otáčkách prošleháme, naplníme do misek a vložíme do lednice. Necháme 30 minut vychladit.Před podáváním na každou porci dáme větší noček ze zakysané smetany a poklademe plátky jahod.

Poznámka

Pokud nechceme dezert moc tučný, můžeme pudink ušlehat z plnotučného 3,5% mléka a na dozdobení použít 10% smetanový jogurt.

autor Autor: Anna Kocikova (Drahuš)
Datum vložení Datum vložení: 15.06.2024 20:12

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz