3 vejce
200 ml mléka
125 g másla nebo Hery
140 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
šťáva a kůra z jednoho citronu
kakao (podle chuti)
Na vymazání a vysypání formy:
tuk
hrubá mouka
Změklý tuk utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme žloutky a citronovou kůru se šťávou. Postupně přidáváme vlažné mléko střídavě s polohrubou moukou, smíchanou s práškem do pečiva.Vyšleháme bílkový sníh a opatrně ho zamícháme do těsta.Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Část těsta můžeme obarvit kakaem.Pečeme necelou hodinu ve vyhřáté troubě při 175 °C.
Tento recept mám už asi 15 let napsaný ve svém sešitě s recepty. Odkud pochází již nevím, ale musím říct , že tato bábovka je u nás snad nejoblíbenější, nádherně citronově voní a chutná. Já do ní nedávám kakao, i když v původním receptu je.
![]() |
Autor: ivulinka (Ivana) |
![]() |
Datum vložení: 18.10.2010 13:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz