Těsto:
6 vajec velikosti L
100 g moučkového cukru
20 g oleje
120 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
30 g kakaa
Krém:
250 g másla (nebo 250 g mascarpone)
500 g měkkého tvarohu (v kostce)
250 g tvarohu ve vaničce (tučného)
130 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
Poleva:
120 g čokolády na vaření
100 g másla (nebo Hery)
2 lžíce mléka
(nebo 250 ml smetany ke šlehání 33 % a 200 g čokolády na vaření)
Na vymazání a vysypání formy:
tuk
hrubá mouka
Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky.Z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh.Vytvořené těsto vlijeme a rozetřeme na připravený plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15-20 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.Během chladnutí korpusu připravíme jemný krém. Vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem a zašleháme tvaroh o stejné teplotě.Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu ztuhnout.Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme po lžících mléko.Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.
ZDROJ: ireceptar.cz
Pokud pečeme v dortové formě, piškot 1x prokrojíme a naplníme krémem.
![]() |
Autor: Papunka (Eva) |
![]() |
Datum vložení: 06.03.2011 17:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady