300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 celá vejce
150 ml oleje
150 ml vlažné vody
5 velkých lžic rumu
2 lžíce kakaa + 2 lžíce mléka + 1 lžíce cukru
1. Smíchat ingredience postupně, jak jsou uvedeny za sebou (od mouky po rum), stačí metličkou nebo vařečkou, žádný šlehač.
2. Větší část nalít do (vymazané a vysypané) formy, zbylou část smíchat s kakaem, mlékem a cukrem, posléze dolít na světlou hmotu. Netřeba promíchávat, mramorování se udělá samo. Hmota je poměrně dost tekutá, má to tak být!
Péct na 170°C asi hodinu (test špejlí).
Zdroj - můj oblíbený web: http://www.mamincinyrecepty.cz
Zkusila jsem ji jednou úplně náhodou a od té doby je u nás stálicí, je extrémně rychlá, zašpiní se u ní málo nádobí a intenzívní rumovou chuť cení zejména pánské osazenstvo =)
Pozn. k formě: klasickou je NUTNÉ vymazat i vysypat, silikonovou stačí vystříknout olejem ve spreji (mám tvar růže - záhyby na dně jsou obvykle trochu problém, se sprejem je to ale ok!)
![]() |
Autor: Kanyla (Kamila) |
![]() |
Datum vložení: 26.11.2011 21:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz