TopRecepty.cz

Albertovy jidáše


Albertovy jidáše

Suroviny

50-60 g cukru krupice
500 g hladké mouky
300 ml smetany
1 kostka droždí (42 g)
Na potření:
2 žloutky
1 vejce
150 g změklého másla
1 lžička citronové kůry (citronové, limetkové, pomerančové)
1 vanilkový cukr
1 špetka soli
Na posypání:
cukr moučka

Postup

Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin.Necháme kynout cca 60 minut.Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.Dáváme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.Pak potřeme vajíčkem (stačí bílkem) a necháme péct cca 25 minut při 180 °C. Hotové posypeme cukrem moučkou.

Poznámka

Z časopisu Albert 2011.

autor Autor: lasicka
Datum vložení Datum vložení: 06.04.2012 22:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz