TopRecepty.cz

Babiččina kakaová skládanka


Babiččina kakaová skládanka

Suroviny

Těsto:
500 ml vlažného mléka
3 žloutky
1 kostka droždí
2 hrsti krupicového cukru
100 g rozpuštěného másla
špetka soli
300 g polohrubé mouky
900 g hladké mouky

kakao
moučkový cukr
250 g másla

Postup

Do zadělávací mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Po vykynutí dáme trochu soli, žloutky, polohrubou mouku a část hladké mouky. Zpracováváme těsto a postupně přilíváme rozpuštěné máslo a přisypáváme hladkou mouku až vypracujeme vláčné těsto. Těsto se nesmí lepit a nesmí být příliš tuhé, aby koláč nebyl tvrdý (množství mouky je uvedeno přibližně).
Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu vykynout. Kynuté těsto rozdělíme na šest dílů. Z každého dílu vyválíme obdélník, který posypeme kakaem, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Máslem nešetříme, aby nebylo kakao suché. Kraje přehneme přes náplň a spojíme k sobě. Skládanky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, položíme spojem dolů a potřeme rozpuštěným máslem. Ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Po vyndání z trouby skládanku opět potřeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Kakaová skládanka je můj oblíbený koláč už od dětství, kdy mi ho pekla babička. Pak mi ho pekla mamka, i tenhle pekla ona a dnes mi ho poslala. Upéct ho umím, ale proč bych to dělala, když od ní mi chutná nejlépe a upeče mi ho vždy, když mi chce udělat radost.
Recept přidávám na přání některých topaček.

autor Autor: Bahula
Datum vložení Datum vložení: 22.07.2012 23:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz