4 vejce
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
150 ml bílého jogurtu
100 ml oleje
lžička rumu
250 g hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
červený rybíz
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, olej, rum, mouku s práškem do pečiva a vyšleháme.
Z bílků připravíme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Do tohoto receptu je sníh opravdu důležitý.
Těsto je celkově hutnější a sníh to celé nadýchá.
Na konec zapracujeme červený rybíz. Odhadem dvě hrstičky.
Pečeme na 170°C asi 45 min.
Pokaždé, když peču bábovku, mám jiný recept. Ale tento nás opravdu chuťově tak oslovil, že rozhodně bude na dlouhou dobu mým favoritem.
![]() |
Autor: plotna (Jana Vojtová) |
![]() |
Datum vložení: 31.08.2012 19:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz