TopRecepty.cz

Banánové řezy s čokoládou


Banánové řezy s čokoládou

Suroviny

6 vajec
150 g cukru krupice
1 lžíce práškového kakaa
150 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
300 ml mléka
3 lžíce polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g másla
Na dohotovení:
meruňkový kompot
3 banány
šťáva z 0,5 citrónu
Poleva:
100 g čokolády na vaření
50 g 100% tuku

Postup

Samotné banány dvakrát výraznou chutí nevynikají, i když jsou dobře vyzrálé. Zkuste je ale dát dohromady s čokoládou. To se potom začnou dít věci! A když do akce ještě podle našeho receptu na banánové řezy zapojíte mechově nadýchaný, intenzivně kakaový piškot s nejjemnějším a zároveň nejbělejším máslovým krémem nastaveným vařenou moučnou kaší, to je teprve paráda!
Při přípravě základního piškotu můžete postup obrátit a místo žloutků nejprve vyšlehejte s odváženým cukrem do pěny bílky. Žloutky do tohoto základu zašlehejte až ve druhé fázi, nejlépe jeden po druhém. A po nich již následuje tradiční směs sypkých přísad, tedy mouky, „prdopeče“ a přesátého kakaa. Odborníci tvrdí, že takto připravený piškot je nejjemnější.
Podceňovat se samozřejmě nevyplatí ani krém, který vrstvu banánů na potěru meruňkovým džemem následně zakryje. Tady se obzvlášť osvědčil máslový, nastavený důkladně provařenou moučnou kaší. Patří opět k těm nejjemnějším a je rovněž krásně čistě bílý. Na častěji používaný krém s pudinkovým základem v tomto případě zapomeňte.JAK NA TO KROK ZA KROKEM:
Oddělené bílky vyšlehejte důkladně s cukrem a do tuhé lesklé pěny zašlehejte postupně žloutky.Stěrkou do ní vmíchejte po částech směs mouky s práškem do pečiva a prosátým kakaem, vypracované těsto rozetřete na plech s papírem na pečení a plát ve vyhřáté troubě upečte (cca 15 minut při 170 °C).Upečený čokoládový piškot vyklopte na mřížku a zchladlý potřete meruňkovým džemem.Oloupané banány nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm a zakapané citrónovou šťávou, aby nehnědla, vyrovnejte jedno vedle druhého do vrstvy marmelády.Navrch rozetřete vrstvu sněhobílého máslového krému nastaveného vařenou moučnou kaší.Krém hladce rozetřete a po krátkém zchladnutí celý moučník přelijte rozehřátou čokoládovou polevou zjemněnou tukem (nebude se po ztuhnutí lámat).Jednotlivé řezy ozdobte čokoládovými hoblinami.

Poznámka

Podrobný fotonávod pro přípravu bananánových řezů a krému najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/clanek/bananove-rezy-vzru...
Další inspiraci na přípravu řezů, zákusku, dortů z naší dílny najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/rubrika/mlsarna
K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.

autor Autor: frejka55 (Jaroslav Volný)
Datum vložení Datum vložení: 26.01.2015 16:21

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz