400 g hladké mouky
100 g mandlové mouky
250 g másla
90-100 g krystalového cukru
50 g kakaa holandského typu
30 g instantní kávy (prášek)
1 čl vanilkové esence
1-2 žloutky
pestrobarevné cukerné perličky
sůl
Cukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, štipku soli, kakao a nescafé v prášku. Premiešame a potom po lyžiciach pridávame múku a mandľovú múčku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 2-3 hodiny do chladu. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a formičkou na praclíky vytláčame bretzels. Môžeme použiť aj inú formičku, bretzels sú v podstate sušienky. Praclíky potrieme rozšahanými žĺtkami a obalíme v pestrofarebných cukrových perličkách (stačia aj biele). Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú fóliu a pečieme asi 20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť na mriežke. Bretzels vydržia pomerne dlho v plechovej dóze.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 19.04.2015 14:28 |
Americká buchta s jablky | |
Cuketový perník | |
Čokoládovo-banánové muffiny | |
Švestkový koláč | |
Afrika řezy | |
Andělsky nadýchaný perník | |
Bábovka Ing. Petr | |
Bábovka s tvarohem | |
Bábovka ze šlehačky | |
Bílkový chlebíček |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz