TopRecepty.cz

Alsaské čokoládovo-kávové bretzels


Alsaské čokoládovo-kávové bretzels

Suroviny

400 g hladké mouky
100 g mandlové mouky
250 g másla
90-100 g krystalového cukru
50 g kakaa holandského typu
30 g instantní kávy (prášek)
1 čl vanilkové esence
1-2 žloutky
pestrobarevné cukerné perličky
sůl

Postup

Cukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, štipku soli, kakao a nescafé v prášku. Premiešame a potom po lyžiciach pridávame múku a mandľovú múčku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 2-3 hodiny do chladu. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a formičkou na praclíky vytláčame bretzels. Môžeme použiť aj inú formičku, bretzels sú v podstate sušienky. Praclíky potrieme rozšahanými žĺtkami a obalíme v pestrofarebných cukrových perličkách (stačia aj biele). Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú fóliu a pečieme asi 20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť na mriežke. Bretzels vydržia pomerne dlho v plechovej dóze.

autor Autor: amalia
Datum vložení Datum vložení: 19.04.2015 14:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2021 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz