TopRecepty.cz

Nepečený jahodový dort z domácího krému


Nepečený jahodový dort z domácího krému

Suroviny

500 g bílého jogurtu
250 g tvarohu
50 g krupicového cukru (nebo samozřejmě i jinak dle chuti)
1 vanilkový cukr
200 g cukrářských piškotů
1 balení cukrárenského želé (použila jsem toto červené)
200 g jahod na krém a další čerstvé na ozdobu dle potřeby

Postup

Ač nepečený, časově tento dezert zabere o něco více než pečení, než bude hotový, jeden den si totiž počkáte. Co se pracnosti týče, je ale opravdu jednoduchý, takže se nebojte mu ten čas dopřát ;)Bílý jogurt, tvaroh a cukry smíchejte. Jahody nahrubo rozmixujte a celé, i se šťávou, je vmíchejte do tvarohovo-jogurtové směsi. Připravte si vyšší nádobu a látkovou plenu, starý kapesník či kuchyňskou utěrku. Tu k hrnci přichytněte gumičkou nebo ji vypodložte ještě nějakým sítem (můžete plenu zachytit i dobře držící poklicí, jako to dělám já). Nalijte krém na plenu, dobře utáhněte (dejte pozor, aby se vám neprověšovala a zvolte vyšší nádobu, tekutiny totiž odkape docela dost) a dejte odpočívat na alespoň 12 hodin do lednice. Pokud vám tento postup něco připomíná - ano, je to vlastně něco jako domácí lučina nasladko ;-) Pozor, odkapanou jahodovou syrovátku rozhodně nevylévejte - můžete pak do ní uvařit želé nebo ji jen tak vypít, je sama o sobě výborná a syrovátka je zdravá.Zhruba polovinu cukrářských piškotů rozpulte a vyložte je po obvodu dortové formy. Pokud budete chtít, můžete si dno lehce potřít vodou nebo odkapanou ovocnou šťávou, piškoty ji nasají a budou vám tak lépe držet, ale nepřehánějte to, abyste si je úplně nerozmočili. Dno taktéž vyložte zbývajícími piškoty. Navrstvěte odkapaný krém a dejte opět chladit do lednice.Připravte si želé dle návodu - já jsem to své rozmíchala v půl litru odkapané syrovátky (vyšlo mi jí zhruba 400 ml a 100 ml jsem doplnila vodou) a minutku svařila. Pak je potřeba chvíli počkat, než želé vychladne. Kdybyste jej na krém totiž nalévali horké, rozteklo by se všude a rozmočilo krém i piškot. Vytrvejte tedy minimálně až do chvíle, kdy bude mít želé pokojovou teplotu a využijte tento čas k očištění a nakrájení jahod, které navrstvíte na krém. Závěrem tedy ještě ono vychladlé želé, ještě chvilka tuhnutí v lednici a pak už opravdu můžete začít mlsat ;-)

Poznámka

Tento a všechny další mé recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.cz

autor Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová)
Datum vložení Datum vložení: 17.07.2016 21:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz