TopRecepty.cz

Višňová bublanina z časopisu Vlasta


Višňová bublanina z časopisu Vlasta

Suroviny

4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
150 g hnědého cukru Demerara
80 g másla (rozpustit)
100 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
máslo a hrubá mouka na vymazání plechu
višně (případně jiné ovoce)

Postup

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny.Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší.Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou.Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem.Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko.Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.

Poznámka

Bublanin je tu spousta, tuhle mám z jednoho z loňských výtisků časopisu Vlasta a tu jsem ji nenašla, tak jsem ji přidala. Je to jedna z nejlepších bublanin, jakou jsem kdy jedla.
Ubrala jsem cukru a délku i stupně pečení jsem si přizpůsobila - tohle záleží na troubě, každá peče jinak, je lepší bublaninu častěji zkontrolovat. Cukr jsem vyměnila za hnědý - pokud budete dávat bílý cukr, tak ho dejte víc, hnědý Demerara je podstatně sladší, proto ho není potřeba tolik.
Višně jsem měla mražené, buchta sama o sobě je poměrně sladká i po odebrání cukru, takže cukrovat ji není třeba, nebo jen maličko, záleží na chuti každého.

autor Autor: Johanka128 (Jana Michalenková)
Datum vložení Datum vložení: 29.04.2017 17:00

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz