TopRecepty.cz

Tvarohové řezy s broskvemi


Tvarohové řezy s broskvemi
nahoru
Tvarohové řezy s broskvemi Tvarohové řezy s broskvemi
dolu

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
140 g másla nebo jiného tuku
2 lžičky prášku do pečiva
1 vejce
citronová kůra
1 bílek na potření vyváleného těsta na plechu

Na tvarohovou hmotu:
500 g tvarohu ve vaničce nebo kostce
1 vanilkový cukr
60 g moučkového cukru - dle potřeby
1 vanilkový pudink - prášek
3 lžíce rumu
2 vejce
velký broskvový kompot - 820 g (budeme potřebovat i 250 ml nálevu)

Postup

Smícháme mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a rychle zpracujeme v těsto. Zpracování nakonec dokončíme na nepatrně podsypaném vále a těsto můžeme na chvíli odložit do chladu. Z těsta vypracujeme kratší váleček, ten dáme na pečící papír o velikosti plechu, počítáme i se zvýšenými okraji. Pracovní desku stolu pod papírem mírně navlhčíme, papír nebude klouzat. Těsto vyválíme přes celý papír a pak lehce i s papírem přeneseme na hluboký plech s okraji o velikosti cca 42 x 32 cm. Malým válečkem s rukojetí případně těsto doupravíme a nezapomeneme na zvýšené okraje. Povrch těsta potřeme bílkem.Na náplň scedíme a necháme okapat broskve z kompotu a odměříme 250 ml nálevu. Rozšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkem a vejci, přidáváme šťávu z kompotu a rum. Vše najednou taky můžeme rozmixovat tyčovým mixérem. Na připravené těsto rozložíme na kousky nakrájené broskve, zalijeme tekutou tvarohovou směsí, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pekla jsem na horkovzduch, cca 40 minut při 160°C.Moučník před podáváním necháme důkladně ztuhnout, nejraději v chladničce.

Poznámka

Můžeme použít jakýkoliv kompot, pokud použijeme čerstvé ovoce, tak do tvarohové náplně dáme místo kompotové šťávy mléko a zvýšíme množství cukru. Případně ještě přidáme citronovou kůru.
Pokud bude tvaroh řidší, to bývá hlavně z vaničky, tak přidáme ještě navíc 1/3 až 1/2 sáčku vanilkového pudinku.
A co se týká potření těsta bílkem, je to rada od zkušené cukrářky, kterou jsem někde vyčetla. Na těstě se udělá tenký "film" a těsto při pečení nezvlhne od náplně. Myslím, že by to mohlo fungovat a budu ráda za případné postřehy :-) Jinak se v podobných receptech setkávám s tím, že se nejprve těsto předpeče, následně se přidá náplň a dopeče se.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 25.11.2018 17:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2018 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz