TopRecepty.cz

Banánové pečené nanuky


Banánové pečené nanuky

Suroviny

60 g cukru krupice
1/4 vanilkového cukru
1 vejce
1 zralejší banán - 120 g dužiny
60 g mléka
50 g oleje
125 g polohrubé mouky
1/3 prášku do pečiva
možno špetku skořice
lžíce oleje a polohrubé mouky na formu
--------------------------------------
180 g mléčné čokolády - dle potřeby
80 g kokosu - dle potřeby

Postup

V míse šleháme do bělavé pěny cukr, vanilkový cukr a vejce. Pak při nejmenších otáčkách šlehače přidáme vidličkou rozmačkaný banán. Pak střídavě a po částech olej, mléko a mouku, ale do posledního dílu mouky vmícháme prášek do pečiva.Silikonovou formu na nanuky velmi jemně vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Vložíme těsto do 3/4 výšky, formu položíme na plech a vložíme do trouby předehřáté na cca170°C a pečeme zhruba 20 minut. Po částečném zchladnutí korpusy vyjmeme a necháme zchladnout na mřížce.Třeba v mikrovlnné troubě rozehřejeme velmi malé množství čokolády, namáčíme do ní konce dřívek a zasuneme je do korpusů. Necháme ztuhnout a tím dřívka zafixujeme.Rozpustíme zbytek čokolády, buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Korpusy čokoládou potřeme, nejlépe to jde menším štětečkem a lehce obalíme v kokosu. Místo obalení můžeme jen lehce posypat. Odložíme nejlépe do stojanu a necháme čokoládu ztuhnout.

Poznámka

Léto je u konce a proto se může silikonová forma na nanuky využít i na nanuky pečené. Je lepší mít dvě formy, jelikož se špatně dělá malé množství těsta a nemělo by dlouho stát. Já jsem použila těsto s banánem, ale každý může použít to své, ověřené. Je ho třeba ale velmi malé množství. Čokoláda jde použít i hořká nebo bílá a posyp si každý zvolí podle sebe. Strouhané ořechy, mandle, nesolené burské oříšky, cukrářské posypy, nastrouhaná sójová tyčinka atp. Já jsem k banánovému těstu zvolila kokos.
Při příštím pečení zkusím udělat v malé misce jen polovinu těsta. Vajíčko vyklepnout, prošlehat a použít polovinu. Je lepší, když se těsto použije ihned, bylo by to na 8 kusů. Jinak počet kusů je orientační, jsou různě velké formy. Někdo má forem víc a proto jsem nechala množství ingrediencí na jedno vejce.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 10.09.2019 22:02

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz