TopRecepty.cz

Babiččiny smažené bavorské vdolečky


Babiččiny smažené  bavorské vdolečky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
50 g másla
3 žloutky
30 g droždí
250 ml mléka
2 lžíce rumu
sůl
0,5 lžičky citronové kůry
Dále:
olej na smažení
Na dohotovení:
povidla
šlehačka

Postup

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a lžíci prosáté mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek.Žloutky vyšleháme se změklým máslem, přidáme prosátou mouku smíchanou se solí a ostatní suroviny a kvásek. Zaděláme těsto a necháme kynout asi hodinu.Hotové těsto vyválíme na silnější plát a vykrájíme kolečka, která necháme ještě asi 10-15 minut kynout. Do každého kolečka uděláme důlek. Vdolečky klademe důlkem dolů do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Usmažené necháme na ubrousku okapat.Hotové potřeme povidly a ozdobíme šlehačkou.

autor Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská )))
Datum vložení Datum vložení: 28.09.2022 08:40

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz