TopRecepty.cz

Taštičky s tvarohem nebo jablky a meruňkovým džemem


Taštičky s tvarohem nebo jablky a meruňkovým džemem

Suroviny

2 balení listových těst po 275 g (rozválená)
Tvarohová náplň na 2 pláty:
1 vanička tvarohu
1,5 lžíce Vanilmixu (pudink bez vaření)
4 lžíce meruňkového džemu
Jablečná náplň na 2 pláty:
2 větší jablka
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky skořice mleté
100 ml vody
1 lžíce vanilkového pudinku /prášek
4 lžíce meruňkového džemu
Dále:
2 žloutky
50 ml mléka

Postup

Tvaroh z vaničky dáme do misky, přidáme Vanilmix a ručně metličkou prošleháme.Jablka nahrubo nastrouháme a dáme převařit. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali práškový pudink s vanilkovým cukrem a povaříme do zhoustnutí.Dochutíme skořicí a necháme zcela vychladnout.Odložíme stranou, připravíme těsto, plech vyložíme pečicím papírem a zapneme troubu na 180 °C.Plát těsta přeložíme vodorovně na polovinu a po vyznačené lince přepůlíme. Každou polovinu ještě jednou přehneme ale pouze vyznačíme poloviny.Na jednu polovinu navrstvíme do úzkého proužku tvarohovou (nebo jablečnou) náplň a na ni malou lžičkou poklademe meruňkový džem.Na druhou, prázdnou polovinu pruhu vyznačíme válečkem nebo nožem mřížku. Přehneme
přes náplň a dobře přitiskneme po celé délce i krajích. Stejně tak postupujeme i s druhou polovinou těsta.Hotové zabalené pruhy přemístíme na plech s papírem, potřeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.Pečeme do zlaté barvy cca 15 minut - hlídáme. Necháme na mřížce vychladnout a nakrájíme z každého pruhu 6 taštiček.Vychladlé můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.

Poznámka

Ze dvou plátů listového těsta uděláme celkem 24 kusů taštiček, je na každém zda udělá jeden druh náplně na oba pláty nebo každé náplně polovinu na 1 plát. Dělávám většinou obě náplně s použitím 4 ks vyváleného těsta = 48 ks taštiček a nikdy se nestalo, že by se vše nesnědlo ještě ten den, hlavně děti je milují.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 04.02.2024 10:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz