TopRecepty.cz

Věnečky výborné


Věnečky výborné

Suroviny

300 ml vody
150 g másla
1 špetka soli
150 g hladké mouky
4 vejce
Krém:
1 pudink (sáček)
500 ml mléka
2 másla

Postup

Do hrnce dáme vodu, máslo, špetku soli a necháme rozehřát. Jakmile se máslo rozpustí zamícháme do toho hladkou mouku a mícháme, až se vše řádně spojí a nelepí. Poté odstavíme z plotny a necháme vystydnout.Do chladného těsta přišleháme postupně 4 vejce, aby vzniklo hladké těsto. Poté ho přendáme do cukrářského sáčku a stříkáme tvary na plech. Na nastříkaný plech nakapeme vodu a dáme péct na 200 °C - neotevírat troubu jinak se nám nenafouknou.Připravíme si pudinkový krém. Svaříme mléko s cukrem a pudinkovým práškem a povaříme. Necháme vychladit a pak do vystydlého pudinku přišleháme máslo.Věnečky po upečení rozřízneme a naplníme krémem. Případně můžeme povrch dozdobit.

Poznámka

Buď se věnečky mohou polít čokoládou, nebo posypat moučkovým cukrem, nebo jak jsem udělala já polít fondánem (ale ten jsem koupila jen doma si ho rozehřála a pak namáčela věnečky). Věnečky jsou měkké a opravdu výborné. Dělám je hodně na oslavy a znamým a jsou ihned pryč :-)

autor Autor: PavlinaP
Datum vložení Datum vložení: 03.05.2024 17:11

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz