200 g jahod
70-90 g krupicového cukru (podle sladkosti jahod)
10 g kukuřičného škrobu (Maizena)
25 ml vody
150 g bílého smetanového jogurtu (10% tuku)
Jahody odstopkujeme, důkladně propláchneme vodou a nakrájíme na kousky. Rovnou je vložíme do menšího rendlíku.K jahodám přidáme cukr a za častého promíchání je malou chvilku ve vlastní šťávě dusíme.Maizenu rozmícháme ve vodě a jahody zahustíme. Povaříme už jen velmi krátce. Odstavíme a necháme prochladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.Jahodovou směs přendáme do sekáčku potravin, přidáme jogurt a vše rozmixujeme.Touto směsí naplníme nanuková tvořítka, která pak vložíme do mrazničky. Minimální doba mražení je cca 5 hodin.Pokud máme tvořítka plastová, tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Ze silikonové ploché formy je lehce pouze "vyloupneme".
Počet kusů závisí na velikosti tvořítek.
Jahody používám zralejší.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 31.05.2024 19:28 |
Americká buchta s jablky | |
Cuketový perník | |
Čokoládovo-banánové muffiny | |
Švestkový koláč | |
Afrika řezy | |
Andělsky nadýchaný perník | |
Bábovka Ing. Petr | |
Bábovka s tvarohem | |
Bábovka ze šlehačky | |
Bílkový chlebíček |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz