TopRecepty.cz

Albertova roláda


Albertova roláda

Suroviny

jeden a půl balíčku sušenek Albertek
200 ml mléka
3 zarovnané polévkové lžíce krupičky
1 máslo
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru
polévková lžíce kakaa

Postup

Z 200 ml mléka a 3 lžic krupičky uvaříme tuhou, neslazenou kaši bez žmolků a necháme ji vychladnout. Moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky smícháme, přidáme vychladlou krupicovou kaši bez svrchního škraloupu (ten vyhoďte) a pomocí mixeru vymícháme v jednolitou, hladkou hmotu. Pak přidáme po kouscích máslo a vyšleháme (trvá to docela dlouho) hladký krém. Že v něm budou vidět zrníčka krupice, to nevadí. Polovinu krému obarvíme kakaem. Sušenky lepíme za sebou vždy na střídačku bílým a hnědým krémem, nakonec oplácáme vzniklý válec libovolnou barvou krému ze stran a zabalíme jej do alobalu. Necháme do druhého dne zatuhnout a nasáknout v ledničce. Hotovou roládu krájíme šikmo (cca 45°), aby vynikl proužkovaný vzorek.

autor Autor: toprecepty.cz
Datum vložení Datum vložení: 19.02.2008 22:53

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz