TopRecepty.cz

Zamotané koláče


Zamotané koláče

Suroviny

500 g hladké mouky
50 g cukru krupice
75 g másla
250 ml vlažného mléka
40 g kvasnic
1/2 lžičky soli
1 vejce
20 g másla na potření těsta
citronová kůra
Na zdobení:
400 ml mléka
1 mandlový pudink (nebo vanilkový)
1 vanilkový cukr
meruňky (nebo švestky)

Postup

Hladkou mouku prosejeme do mísy a osolíme.Rozdrobíme na ní kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a necháme kvasnice vzejít.Pak přidáme vejce, cukr, rozehřátý tuk, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto.Necháme asi 30 minut kynout, pak znovu lehce propracujeme a necháme dalších 10 minut kynout v teple.Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou vyválíme asi na 1 cm silný obdélník. Ten potřeme vlahým máslem a zatočíme po delší straně do rolády.Potom pokrájíme nití (jako knedlík) na 1 cm silné plátky a klademe na papírem vyložený plech. Pokud nám vadí "ocásek", můžeme ho zahnout pod koláček.Necháme znovu asi 10 minut kynout.Pak do koláče uděláme prsty důlek. Do každého důlku vložíme lžičku pudinku (klasicky uvaříme mléko s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem), nevadí, když bude ještě horký a do pudinku zasadíme půl meruňky (i kompotované) nebo švestky.Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10-15 min, až začnou okraje růžovět. Ještě teplé pocukrujeme.

Poznámka

Toto těsto můžeme zpracovat i v domácí pekárně tak, že nejdříve do ní vložíme tekuté suroviny, na ně sypké suroviny a navrch rozdrobíme droždí.
Inspirace: Maminčiny recepty

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 23.01.2010 20:10

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz