TopRecepty.cz

Hrnková jablková buchta


Hrnková jablková buchta
nahoru
Hrnková jablková buchta
dolu

Suroviny

1 hera, 5 vajec, 1/2 l krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vanilkové pudinkové prášky,1/4 l mléka, špetka soli, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, jablka, sekané ořechy, rozinky.

Postup

Heru, vejce a cukr vyšleháme do pěny, potom přidáme mouku smíchanou s pudinky, solí a práškem do pečiva a postupně přiléváme mléko. Těsto se jeví jako sražené, ale to nevadí. Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem, ořechy a rozinkami. Navrstvíme druhou polovinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 230°C po 10 minutách snížíme teplotu na 175°C a dopečeme dorůžova.

Autor: kucerova45 (Eva Kučerová)
Datum vložení: 25.09.2010 20:36

Hledat moučník



TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 38 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2010 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz, PHP: www.j-soft.cz