TopRecepty.cz

Maková roláda s tvarohovou náplní


Maková roláda s tvarohovou náplní

Suroviny

Těsto:
4 vejce
50 g mletého máku
120 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky

Náplň:
150 g másla
80 g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
200 g měkkého tvarohu
60 g jahodového kompotu

moučkový cukr na posypání

Postup

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru(60 g) do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme prosátou mouku a jemně namletý mák. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 12 minut. Po upečení piškot otočíme na lehce pomoučněnou utěrku a necháme ho vychladnout. Potom pomalu a opatrně odhrneme papír. Máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme tvaroh, který musí mít pokojovou teplotu, aby se náplň nesrazila.Piškotový korpus potřeme nejprve jahodovou zavařeninou a pak tvarohovou náplní. Pomocí utěrky stočíme do rolády, zabalíme do alobalu a pevně utáhneme, aby roláda zůstala kulatá. Dáme do chladničky asi na hodinu ztuhnout. Po ztuhnutí rozbalíme z alobalu, nakrájíme na porce a pocukrujeme.

Poznámka

Dala jsem 250 g nízkotučného tvarohu ve vaničce,takže mi zbylo i na potření zevnějšku rolády.Nakonec jsem ji posypala mletými oříšky a barevnými kuličkami od Dr. Oetkera. Postup jsem nedodržela přesně, ale vám jsem ho radši opsala-roládu jsem ještě hodně teplou stočila s peč. papírem, ale vrchní maková krustička mi popraskala,pak jsem papír sundala a normálně potírala :).Příště zkusím přesně dle návodu..bála jsem se,že by mi potom při stáčení celá popraskala :/.
-Recept je z časopisu Rytmus života-Kulinářský speciál Nejchutnější recepty číslo 1, leden 2012
- jeden kousek má asi 1130 kJ,tj. 269 kcal

autor Autor: Monca.H. (Monika)
Datum vložení Datum vložení: 10.03.2012 22:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz