TopRecepty.cz

Dvoubarevné kokosové řezy s tuzemákem


Dvoubarevné kokosové řezy s tuzemákem

Suroviny

250 g másla
250 g moučkového cukru
5 vajec
50 g práškového kakaa
200 g hladké mouky

Náplň:
200 g strouhaného kokosu
250 g moučkového cukru
120 g instantní krupicové kaše (dle potřeby)
250 g másla
150 ml rumu (dle potřeby)

Poleva:
100 g čokolády na vaření
70 g tuku

Postup

Exotická chuť a vůně kokosu v kombinaci s tradičním tuzemákem je pro tyto elegantně dekorované řezy typická. První z přísad má jistý limit, nad který již další přídavek kokosové moučky jejich kvalitu neovlivní. Což ovšem neplatí u rumu. Zlatavé tekutiny tedy můžete přidávat zcela dle libosti, pokud to ovšem náplň unese (nesmí být příliš řídká). A totéž samozřejmě platí o vás, případně o vašich hostech.
Zdobení jednotlivých kousků si v tomto případě zaslouží zvláštní pojednání. Ochutnáte-li je totiž samotné, zjistíte, že jsou výborné, zvlášť pokud v nich dostal trochu víc slovo rum. Ale přece jen by to ještě něco chtělo; nějakou příjemnou, chuťově výraznou tečku!
Nám se osvědčily višně, takzvané kyselky či skleňovky, jež vynikají ostře navinulou chutí. Ta pak ještě víc vynikne v kontrastu s fádně sladkou bílou čokoládovou polevou, do které plody zčásti smočíte (musí být rozehřátá!).
A nebudete-li mít k dispozici višně, pak zkuste exotickou karambolu. Zlatavé žebernaté plody nakrájejte na plátky a vzniklými hvězdičkami řezy ozdobte (můžete je rovněž smočit v bílé čokoládě).
JAK NA TO:
Naložte do mísy odváženou mouku s cukrem, přidejte prosáté kakao, měkké, na kostky pokrájené máslo, vejce a v jediném kroku vypracujte ideálně v robotu tmavé těsto konzistence řídkého lineckého. Vypracujte je co možná nejrychleji, aby v něm příliš nepovolil tuk. Na plechu s plátem pečicího pak z těsta „vytáhněte“ stěrkou, případně jednoručním válečkem rovnoměrně silný plát a v troubě vyhřáté na 180 °C ho upečte (cca 15 minut).
Hned po vyjmutí z trouby plát propíchejte několikrát vidličkou. Připravte si náplň: Ve větší míse smíchejte strouhaný kokos s moučkovým cukrem a krupicovou kaší, přilijte rozehřáté máslo, rum a vše promíchejte. Hmotu podle potřeby dohustěte krupicovou kaší, případně zřeďte přídavkem rumu. Směs naneste na ještě teplý upečený plát a stěrkou či nožem ji uhlaďte povrch. Povrch nakonec polijte rozehřátou čokoládovou polevou a než ztuhne, posypte ji strouhaným kokosem.

Poznámka

Podrobný fotonávod na dvoubarevné kokosové řezy, polevu i náplň najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/clanek/dvoubarevne-kokoso...
K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.

autor Autor: frejka55 (Jaroslav Volný)
Datum vložení Datum vložení: 20.02.2015 10:51

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz