TopRecepty.cz

Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem


Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem

Suroviny

2 hrušky
bílé víno (aby byly hrušky potopené)
8 sáčků černého čaje
200 g cukru krupice
3 hřebíčky
3 badyány
1 celá kůra skořice

Postup

Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme čaj a držíme v této teplotě, dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na tvrdosti hrušek. Pak vyjmeme, necháme okapat na ubrousku a podáváme buď se zmrzlinou, nebo šlehačkou.
Pokud chceme dosáhnout výraznější chuť, a máme-li dost času, vypneme o něco dříve a necháme hrušky v nálevu vychladnout.

autor Autor: Dooga
Datum vložení Datum vložení: 16.04.2015 21:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz