1 kg jablek
55 dkg moučkového cukru
6 vajec
2 dl oleje
2 dl teplé vody
15 dkg mletého máku
30 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Oloupaná jablka nastrouháme na plátky a podusíme v hrnci s 10 dkg cukru. Přebytečnou šťávu necháme okapat přes sítko.Umletý mák smícháme s 15 dkg cukru.Žloutky ušleháme s 30 dkg cukru do pěny, zašleháme vodu, po troškách olej a ještě asi 5 minut šleháme. Poté střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh, ušlehaný ze 6-ti bílků.Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné zamícháme mák s cukrem.Jablka rozložíme na hluboký plech vyložený pečícím papírem.Na ně navršíme a uhladíme makovou směs a na ni zbytek těsta bez máku.Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.Po upečení a vychladnutí překlopíme těsto pomocí druhého plechu jablky nahoru a povrch polijeme čokoládovou polevou.
Recept mám ze svého sešitu už asi 30 let. Já jsem moučník pekla na plechu o rozměrech 41 x 37 cm, ale příště zvolím asi trochu větší.
Autor: pipre (Jana) | |
Datum vložení: 17.02.2010 20:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz