Těsto:
400 g bílého jogurtu
2 kelímky polohrubé mouky (kelímek od jogurtu)
1/2 kelímku moučkového cukru
1 vejce
1 prášek do pečiva
1/2 l smetany na šlehání (mléka)
tuk na vymazání
mouka nebo strouhanka na vysypání formy
ovoce dle možností (jahody, jablka, hrušky, meruňky, švestky,
třešně, lesní ovoce...)
Drobenka:
80 g polohrubé mouky
60 g rostlinného tuku
60 g moučkového cukru
Koláčovou formu vymažeme máslem nebo rostlinným tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou.Do formy poté vlijeme řidší těsto, které jsme umíchali z výše uvedených surovin. Uhladíme gumovou stěrkou, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut při 200°C.Pokud použijeme jablka, posypeme je mletou skořicí, pokud poklademe těsto půlkami švestek, posypeme je mletým mákem smíchaným s cukrem a drobenku vynecháme.Velmi chutný je jogurťák s meruňkami, jahodami nebo borůvkami.Ovoce lze použít jak čerstvé, tak i zmrazené, ale i kompotované.
Mezi ingrediencemi v původním receptu chyběla smetana. Tu jsem tam přidala jen dle mého uvážení, protože hmota, kterou jsem vytvořila, měla do řídkého těsta daleko. Poté měl moučník tu správnou konzistenci a všichni jsme si pochutnali.
jsme si na něm pošmákli.
Autor: evcal (Evca) | |
Datum vložení: 06.03.2010 13:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz